ISO 27001 Bilgi Güvenliği Standardı, bir firmanın ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi kurmasından sonra kurabileceği ve işletmesi gereken en önemli standartlardan birisidir.  Bu Uluslararası Standart, bir bilgi güvenliği yönetim sisteminin kuruluş bağlamında oluşturulması, uygulanması, sürdürülmesi ve sürekli olarak iyileştirilmesi için gerekli şartları belirler. Bu Uluslararası Standart ayrıca, kurumun ihtiyaçlarına göre hazırlanmış bilgi güvenliği risklerinin değerlendirilmesi ve tedavisi için gerekli şartları da içerir.

Başarılı işletmeler zamanında, doğru bilgi, iyi iletişim ve gizlilik değerini anlarlar. Bilgi güvenliği, birbirine bağlı dünyamızın risk yönetimiyle ilgili fırsatlarını değerlendirmekten ibarettir.

Bu nedenle kuruluşların bilgi güvenliği yönetimi konusunda esneklik geliştirmeleri gerekmektedir. Uluslararası kabul görmüş ISO/IEC 27001, kuruluşların bilgi varlıklarını güvenli ve emniyetli bir şekilde yönetmelerini ve korumalarını sağlayan mükemmel bir çerçevedir. Her ne kadar işletmeler kendi kendilerine Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi standardını uygulayıp işletmeleri mümkün olsa da dış kaynaklı danışmanlıklar ile sürecin sağlıklı ve 3. göz nazarıyla yapılması kaliteli bir işleyişin doğmasını sağlar. Bu yüzden danışmanlıkların önemi yadsınamaz.

Bilgi güvenliğinin bir firma içerisinde uygulanması için önerilen en önemli bilgiler aşağıda kısaca değinilmiştir.

Üst yönetim taahhüdü, ISO / IEC 27001’in uygulanmasının başarıya ulaşmasında anahtardır. Üst yönetimin aktif olarak yer alması ve gereken kaynakları onaylamaları gerekir.

Sisteminizin iç denetimlerini yapmak için personelinizi eğitin. Bu yaklaşım, onların anlayışına yardımcı olabilir, bununla birlikte potansiyel problemler veya başarı fırsatları hakkında değerli geri bildirimler sağlayabilir.

Kategoriler: Blog

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir